Medewerkers Spring behalen VVE-certificaat

Op 21 juni ontvingen ruim 90 medewerkers van Spring Kinderopvang in Helmond hun VVE-certificaat. Dit betekent dat alle medewerkers van de peuterspeelzalen en de kinderdagverblijven van Spring nu bevoegd zijn om te werken met een ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie’ methode.
 

Op 21 juni ontvingen ruim 90 medewerkers van Spring Kinderopvang in Helmond hun VVE-certificaat. Dit betekent dat alle medewerkers van de peuterspeelzalen en de kinderdagverblijven van Spring nu bevoegd zijn om te werken met een Voor- en Vroegschoolse Educatie-methode.

Na een traject van twee jaar rondden de pedagogisch medewerkers met succes de methode Piramide of Startblokken af. De gemeente Helmond heeft pedagogisch medewerkers van Spring de mogelijkheid gegeven om een VVE-certificaat te behalen. Niet alleen aan de medewerkers van de peuterspeelzalen, maar ook de medewerkers op de kinderdagverblijven mochten het VVE-traject volgen.


Ook in andere regio’s rondden Spring-medewerkers hun opleiding af met een VVE-cerficaat. Zo ontvingen de medewerkers in Deurne op 19 juni hun VVE-certificaat voor de methode Uk & Puk. De VVE-certificering draagt positief bij aan de kwaliteitverbetering en de harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk en de kinderdagopvang in de gemeente Deurne. De gemeente Deurne heeft het VVE-opleidingstraject financieel mogelijk gemaakt.

[29.06.2012]