Kinderopvang Humanitas genomineerd voor Groene Giraf 2012

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is bekend gemaakt dat Kinderopvang Humanitas genomineerd is voor de Groene Giraf 2012. Dit is de landelijke prijs voor duurzaam denken en doen in de kinderopvang.

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is bekend gemaakt dat Kinderopvang Humanitas genomineerd is voor de Groene Giraf 2012. Dit is de landelijke prijs voor duurzaam denken en doen in de kinderopvang. 

‘Kinderopvang Humanitas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan’, aldus Anja Hol, voorzitter van de Raad van Bestuur. ’We zijn dan ook vereerd met deze nominatie! We hebben een duidelijke visie op duurzaamheid en het belang van duurzaam investeren. Duurzaam doen we niet alleen op centraal niveau maar ook bij de activiteiten die er op alle locaties in het land door de pedagogisch medewerkers georganiseerd worden. Zo leren de kinderen bij Kinderopvang Humanitas op jonge leeftijd dat je oude materialen niet weg hoeft te gooien, maar dat je er leuke dingen van kunt maken. Scheiden van afval, het licht uit doen in ruimtes waar je niet bent en zuinig zijn met watergebruik, is voor ‘onze’ kinderen heel vanzelfsprekend’. 

‘Onze pedagogisch medewerkers maken kinderen bewust van hun verantwoordelijkheid voor een duurzamere wereld. Kennis en respect voor de natuur vinden we belangrijk. Iedereen gebruikt een stukje van de wereld. Dat stukje noemen we ook wel onze voetafdruk. Alle kleine kindervoetjes die nu bij ons over de drempel stappen, vormen straks grote voetafdrukken. Of niet. We houden natuurlijk ook onze eigen voetafdruk in de gaten. Dat doen we door te investeren in onze medewerkers, door duurzaam in te kopen waarbij we alleen gebruikmaken van gecertificeerd hout voor speeltoestellen en meubilair, milieuvriendelijk papier, fabricage zonder inzet van kinderarbeider, maar ook door een pakket van fairtrade voedingsmiddelen en kosteloos materiaal te gebruiken bij activiteiten’

De Groene Giraffe is een stimuleringsprijs voor duurzame ontwikkeling en duurzaamheid binnen de kinderopvang. Kinderen zijn onze toekomst. Maar hoe die toekomst er uitziet en hoe de kinderen van nu omgaan met de natuur en het milieu bepalen de opvoeders van vandaag. De Groene Giraf wil duurzaam ondernemen in de kinderopvang meer onder de aandacht brengen. Lees hier meer over de prijs.

[12.10.2012]