BSO-groep SKSG Boegbeeld uitgeroepen tot beste BSO van het Jaar.

De BSO-groep Buitengewoon van SKSG is op het jaarcongres van Kinderopvangtotaal uitgeroepen tot de beste BSO van Nederland!

De BSO-groep Buitengewoon van SKSG is op het jaarcongres van Kinderopvangtotaal uitgeroepen tot de beste BSO van Nederland!

Tijdens het congres Kinderopvang maakte de jury bekend welke BSO de beste is van 2013. De keuze van de jury viel op BSO-groep Buitengewoon van KIK-lid SKSG, gevestigd in een zorgboerderij in Lewenborg waar natuur en milieu hoog in het vaandel staan. Op deze groene BSO zijn de kinderen veel buiten. De inrichting van de BSO bestaat uit natuurlijke en hergebruikte materiaal (zoals steigerhout). Achter de BSO staat een Kindercaravan, die gebruikt wordt op drukke dagen en bij activiteiten in de moestuin. De kinderen ondernemen originele creatieve activiteiten op het gebied van natuur, techniek, koken, beeldende vorming, onder leiding van de pedagogisch medewerkers die ieder hun eigen specialismen hebben. Op deze BSO groep wordt gewerkt vanuit de theorie van de meervoudige intelligentie van Gardner. Er wordt veel samengewerkt met anderen en er staan regelmatig leuke uitstapjes op het programma. De meeste uitstapjes vinden plaats in de natuur bijvoorbeeld naar het bos en de hei. Maar ook vindt er wel eens een uitstapje plaats naar het Groninger Museum of het Grand Theater Groningen. 'We zijn zeer trots op deze uitslag en zien het als een bevestiging dat het bieden van kwaliteitsopvang onderscheidend is!', aldus SKSG.

BSO Haspelslaan van een andere genomineerde KIK-organisatie, KinderRijk, viel helaas buiten de prijzen.

[19.04.2013]